Utsikt fra stien og ned i Verpesdalen, 2002

Hytta i Verpesdalen, 2003

Bestefar kommer i hellikopter. Bildet er tatt sommeren -02

Jan Ove og jeg sitter på trappa på sæterhytta, 2002

Utsikt ned til Verpesdalsætra, 2002

VERPESDAL

 

Verpesdal er en fjelldal på Sunnmøre ca 300 m o.h. der min bestemor og bestefar vokste opp. Det er tre gårder der, og alle gårdene har hver sin sæterhytte på fjellet i tillegg. Alle gårdene er i dag fraflyttet og brukes som fritidsboliger.

Gården som mine besteforeldre eide tidligere heter Ellinggarden, og ligger i midten av disse tre. Mine besteforeldre var de siste som drev denne gården, men flyttet fra den like etter at min fars eldste bror, Eldmar ble født. Min oldefar kjøpte plassen av Bernt Arneson Løvold da bestefar var liten gutt. Hytta er nå solgt videre.
Hytta som tidligere var vår er ganske ny. Huset som stod der ble tatt med da bestemor og bestefar flyttet til Hareid! Og hytta som står der i dag ble bygget på grunnmurene da jeg var liten.

Bestemor vokste opp på den nederste gården som kan sees fra Storfjorden og heter Jakobgarden. Huset som står der i dag ble bygget på 80'tallet etter at det som stod der brant ned.

Den tredje gården heter Karlsgarden og er den eneste av disse tre som i dag står igjen med det opprinnelige huset.

Bestefar ble 91 år, men besøkte likevel hytta i Verpesdal nesten hver sommer. De siste årene var han ikke så sprek at han gikk, men reiste da med hellikopter for å komme fram.

Bestefar har skrevet en historie fra barne- og ungdomsåra i Verpesdalen.

Hvis du lurer på hvordan været er i Verpesdal kan du gå inn på denne linken her.

Noen bilder fra jeg var liten

 


[Hovedside]

©  12.01.2020 All Rights Reserved